e-coaching?

Er is steeds meer vraag naar electronic coaching, in het kort e-coaching. Logisch ook, want het biedt je heel veel vrijheid.

Net als bij “gewone” coaching formuleer je bij e-coaching aan het begin een coachingsvraag, onderzoek je samen met mij wat jouw coachingsdoel is en gaan we op zoek naar de stappen en eigenschappen die nodig zijn om dit doel te bereiken.

Máárrr bij e-coaching verloopt de communicatie op fysieke afstand van elkaar in plaats van face to face. De contactmomenten zijn namelijk schriftelijk en online. Ook is het anders dat je niet tegelijkertijd met mij bezig bent met je opdrachten.

Nog een verschil met reguliere coaching is het áántal contactmomenten. Bij coaching heb je vaak eens per 2-3 weken contact, maar wij “spreken” elkaar zo’n 2 keer per week. Tussen deze contactmomenten door, ben je aan de slag met op jou afgestemde praktijk- of schrijfopdrachten, of een lekkere herkauwvraag die je van mij gekregen hebt. Je uitgewerkte opdrachten zet je in een beveiligde coachingsomgeving waar ik ze kan lezen. Maximaal 2 werkdagen later krijg je deze met mijn persoonlijke feedback en een vervolg- of nieuwe opdracht terug. Door deze hogere frequentie raakt je proces in een versnelling, waardoor je in relatief korte tijd grote stappen maakt richting je gewenste doel.

en wat zijn dan de voordelen?

Heel praktisch: e-coaching is plaats- en tijdonafhankelijk, met het bijkomende voordeel van tijd- en kostenwinst, omdat je niet hoeft te reizen.
Je kunt waar en wanneer je maar wilt aan je opdrachten werken en deze aan me opsturen.

Door de vele contactmomenten, zijn er veel terugkoppelings- en feedbackmomenten. Hierdoor blijf je nauw betrokken bij je gestelde doel. Doordat je in een voor jou vertrouwde omgeving bent en we elkaar niet zien, is het gemakkelijker om open te zijn over moeilijke dingen, waardoor je sneller tot de kern komt.
De tijd die je hebt om te antwoorden en nog eens terug te lezen voordat je je uitgewerkte opdracht verstuurt, biedt direct ruimte voor reflectie. Je kunt eerst rustig nadenken, je gedachten formuleren, het herlezen en zo nodig herformuleren en aanvullen. Ook later in je traject (en na afloop!) kun je eerdere opdrachten teruglezen en herkauwen.

Schrijven is een uitstekend reflectie- en verwerkingsmiddel. Dit ontdekte James Pennebaker al in 1988 en uit recentere onderzoeken blijkt het keer op keer weer. Door het schrijven en (her)formuleren neem je afstand van de situatie en kun je deze situatie en de gedachten en gevoelens die daarbij horen ordenen, waardoor je nieuwe inzichten opdoet. Op het moment dat je leest wat je schrijft, verandert er al iets van binnen en gaat het reflectieproces meteen van start! Je beleeft situaties op een relatief veilige manier opnieuw, wat verwerking van emoties stimuleert.

iets voor mij?

Als je kunt en wilt schrijven;
het prettig vindt om in je eigen omgeving gecoacht te worden;
waar en wanneer je maar wilt opdrachten wilt maken;
in korte tijd grote stappen wilt zetten;
en bereid bent om tijd te investeren in jezelf;
dan is e-coaching iets voor jou!